Ritchie Ink Bio

 

Ritchie Sean Grootveld werd op 3 juli 1989 geboren in Rotterdam.
Hij komt uit een erg creatief gezin, zijn vader is een tatoeëerder en zijn moeder pierced. Daaruit blijkt dat Ritchie zelf ook heel creatief is en na de basisschool besluit hij zijn middelbare schooltijd door te brengen op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Op deze school leert hij onder andere: zeefdrukken, flyers maken, posters maken, fotoshoots enz.

Hij studeert af aan deze school en besluit op vijftienjarige leeftijd ook te gaan tatoeëren. Hij vind het als kind al leuk en hij kijkt toe als zijn vader aan het werk (tatoeëren) is. Als kind tekende hij al heel graag en in de loop van de jaren tekent hij onder andere Japanse stijl, Gangster stijl, Portretten enz.

Ritchie houdt ook van graffiti; characters, letters en artistieke dingen spuiten. Hij werkt daarbij ook in opdracht en hij geeft workshops. 


Na zes jaar werken bij zijn vader, besluit hij zijn eigen tattoo en piercing shop te openen: "Ritchie‘s Ink" in Woerden.

Na 18 maanden een goed lopende tattoo shop te hebben gehad besluit Ritchie terug te verhuizen naar Rotterdam.  Heeft daar in die maanden veel opgestoken. Maar mist toch zijn stad.

  .

 

 

Ritchie Ink prive Bio

Ritchie begint als vijfjarige als motorcrosser. Na jaren oefenen wordt hij er ontzettend goed in en hij doet mee met clubkampioenschappen, Provinciale kampioenschappen en nationale kampioenschappen.
Zijn vader is zijn trainer, hij oefent drie keer per week, doet aan kracht trainen en ze hebben sponsors.De Rotterdammer gaat nooit uit, rookt en drinkt niet.
In 2005 doet hij mee aan een stadion wedstrijd in Goes. Hij is dan gepromoveerd naar de hogere klasse in de topsport. In de eerste wedstrijd breekt hij, voor de ogen van zijn ouders en een paar honderd man publiek, zijn beide polsen na een sprong van dertig meter door een inschattingsfout. Ritchie is ontzettend boos op zichzelf. Verschillende operaties volgen. Hij krijgt diversen pennen in zijn polsen en hij mag niet meer crossen. De sporter krijgt al vier jaar fysiotherapie; Ritchie moet er echt van bijkomen.

Maar ja, omdat hij ineens die zelfdiscipline niet meer hoeft op te brengen, gaat hij ook fouten dingen doen. Na een periode van twee jaar lang beesten accepteert de jongen dat hij nooit meer bij de top van zijn sport zal komen. Een nieuw leven wordt mogelijk.
Muziek komt op zijn pad. Hij schrijft een nummer over zijn sport verleden. Beluister het nummer hier:

http://www.youtube.com/watch?v=CAzKL17u7eY
De artiest R.SeaN is ontstaan. Als Ritchie twaalf is rapt hij al. Een boel rappers zitten bij hem op school. De rapper luistert veel naar Notorious BIG, Timbaland, Dr. Dre en vele anderen. Hij gaat wel eens met vrienden mee naar de studio waar zij dan nummers opnemen en muziek maken. Dat vind hij zo leuk dat hij het zelf ook wel eens wilt proberen. Dat gaat best goed en kort daarna zoekt hij beats op internet en schrijft hij zelf teksten. Zijn teksten gaan voornamelijk over het leven en de liefde. Hij treedt op in onder andere Club WATT (Vroeger Nighttown) en festivals verspreid over het hele jaar. De artiest brengt drie cd's uit. Ze lopen lekker.
Ritchie heeft ook in het voorprogramma van Blof opgetreden voor meer dan 1000 man. Een visagiste maakt hem op. Deze dame zorgt ook dat hij in de film 'Carmen Van Het Noorden' (Nederlandse speelfilm) kan mee doen als edelfigurant. Ritchie speelt in meerdere videoclips, produceert deze ook zelf en is te horen op meerdere radiozender: FunX, Radio Rijnmond, enz.