Werkwijze


Voorbereiding:

Wanneer je beslist hebt dat je een tattoo wilt, kom je gewoon bij ons langs om alles te bekijken en te bespreken. Eerst gaan we in de boeken kijken of misschien heb je wel zelf een ontwerp meegenomen.
We bespreken in welke kleur je de tattoo wilt hebben en welke afmeting hij moet zijn. Ook op welke plaats hij moet komen is belangrijk, het is mogelijk dat je een bepaalde tattoo wilt hebben maar dat hij gewoon niet op een bepaalde plek past.

Afspraak:

We maken dan een afpraak wanneer je kunt komen om je tattoo te laten zetten, daarbij moet je een aanbetaling doen.
Dit om te voorkomen dat mensen hun afspraak niet nakomen en wij die tijd dan niets te doen hebben.

Voor het zetten:

Liever voor het tatoeëren geen alcohol, drugs of bloedverdunners gebruiken. Wel moet je goed van te voren eten en rusten. Dan wordt de huid schoongemaakt, geschoren en nog een keer schoongemaakt. Vervolgens maken we een afdruk van de tattoo en plakken deze op de plek waar deze tattoo moet komen. Dan zetten we de tattoo machine in elkaar. Alle onderdelen worden steriel uit de verpakking gehaald. Ook de inkt wordt in wegwerp cupjes gedaan. Klaar om te beginnen.

Het zetten:

Probeer zo stil mogelijk te zitten, geef het gelijk aan als u zich niet lekker voelt en probeer te ontspannen.

Hoelang:

Wanneer je een grote tattoo wilt laten zetten van meer dan 2 uur dan moet je rekenen dat we beginnen met minimaal 2 uur tatoeëren maar de keus is aan u. Na de eerste sessie moet je eerst 3 tot 4 weken wachten voordat we verder kunnen. Na deze periode is de huid zodanig hersteld dat er weer op getatoeëerd kan worden. Wil je een kleine tattoo dan duurt het ongeveer tussen een half uur en 1,5 uur voordat deze klaar is; dit is afhankelijk van de tattoo, de grootte en ook van wat voor huidtype je hebt.

Nazorg:

De tattoo wordt schoongemaakt, dan wordt er een dunne (goedgekeurde) laag zalf op de tattoo aangebracht. Daarna wordt er folie of een spray laag op de tattoo aangebracht, de folie/spray zorgt ervoor dat je tattoo beschermd wordt tegen bacteriën. + /- 2 uur na het aanbrengen van de folie/spray verwijdert u de folie (vanaf nu hoeft er geen folie op de tattoo) of wast u de spray laag eraf, dit kunt u het beste doen met desinfecterende zeep bijv. Unicura.
Na het schoonmaken van uw tattoo wast u nog een keer uw handen met de desinfecterende zeep en brengt u een dunne laag (de goedgekeurde) meegeven zalf aan op de tattoo. Dat herhaalt u 2 keer per dag zolang de tattoo nog niet genezen is. De tattoo kan gaan jeuken door korstvorming, dit betekend dat de tattoo aan het genezen is.
Zeker niet krabben dit kan de tattoo beschadigen.

Regels

- Voorafgaand geen alcohol of drugs gebruiken, bij twijfel wordt   toegang geweigerd.
- Er worden geen racistische leuzen en/of symbolen getattoeerd.
- Roken en eten is verboden in de shop.
- Kinderen niet toegestaan onder de 12 jaar.
- Er kan niet gepind worden, uitsluitend contant.
- Het laten zetten van een tattoo is geheel op eigen risico.
- Voorbeelden, Tekeningen en kopieën zijn persoonlijk eigendom,   en deze kunnen daarom niet worden meegenomen.
- Geen dieren toegestaan.
- Bij het maken van foto‘s toestemming vragen.
- Alleen klanten die getattoeerd of gepierced worden zijn toegestaan   op de werkvloer.